115
Foto: Invisacook

Plasser koketoppen under benkeplaten!

Ny teknologi lar deg steke og koke rett på kjøkkenbenken

For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

31. oktober 2023
For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

30. oktober 2023
Foto: Invisacook
Foto: Invisacook
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231031091343452.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231031091343452.jpg?maxwidth=900
Foto: Invisacook
Foto: Invisacook
0

Hvis vi sier til deg at det er smart å plassere koketoppen under benkeplata, tipper vi at du kommer til å se ut som et spørsmålstegn og lure på hva i all verden vi snakker om. Det skjønner vi godt. Henger du med videre, skal vi fortelle akkurat hva vi mener.

Det vi snakker om er en løsning som kalles Invisacook. Med denne løsningen monteres en induksjonstopp på undersiden av en 12 mm tykk benkeplate. Ved hjelp av induksjonsteknologien varmer koketoppen opp det keramiske materialet slik at du kan koke og steke direkte på benkeplaten. Kontrollpanelet du styrer induksjonstoppen med kan enten monteres i en skuffe under benken eller på selve benkeplaten.

Den store fordelen med Invisacook er at du kan skjule induksjonstoppen fullstendig. Dermed får du et mer ryddig og stilrent uttrykk på kjøkkenet. Rent praktisk betyr det også at du frigjør plassen en induksjonstopp normalt opptar slik at du får større flate til matlaging eller andre gjøremål.  Det er verdifullt på mange kjøkken.

Invisacook leveres i modeller med to, tre, fire og fem kokeplater. Det vil si at det passer de fleste kjøkken, enten du har mye eller lite tilgjengelig plass. Merk at du kun kan bruke Invisacook i kombinasjon med keramiske benkeplater ettersom andre materialer ikke tåler varmen.

Blir benkeplaten varm?

Ettersom induksjonstoppen varmer opp selve benkeplaten for at du skal kunne koke og steke på den, blir den nødvendigvis varm. Det er imidlertid ikke det samme som at det er farlig å ta på. Koker eller steker du i under ti minutter, blir det ikke så varmt at det er farlig å ta på. Overstiger koke- eller steketiden ti minutter bør du være forsiktig med å ta på benkeplaten.

Når det gjelder kokeutstyr, er det fort gjort å bli litt forvirret dersom du leser på amerikanske nettsider eller ser på produsentens videoer. I USA er det fremdeles mest vanlig å lage mat over gassbluss, og induksjon er foreløpig lite utbredt. Derfor legger produsenten en del vekt på å forklare hvilke panner og gryter som er egnet. 

I Norge er situasjonen imidlertid ganske annerledes, og de fleste har trolig et forhold til bruk av induksjonsplatetopper. Så det eneste du egentlig trenger å vite, er at alle gryter og panner som er egnet for induksjonstopper, også er egnet for Invisacook. De færreste vil med andre ord ha behov for å kjøpe nye gryter og stekepanner.

Mulighet for trådløs lading

I tillegg til Invisacook, er det mulig å montere det som kalles Invisacharge. Det er ganske enkelt en trådløs lader som kan lade telefoner trådløst gjennom benkeplata. Til forskjell fra Invisacook, fungerer Invisacharge med gjennom langt tykkere materialer enn 12 mm. Faktisk kan du lade en telefon gjennom et materiale som er hele 5 cm tykk, men dersom materialet er over 2 cm tykt må du ha en såkalt booster sticker på oversiden av platen/materialet. Dette forsterker signalet fra laderen.

Kontakt Nerostein i dag hvis du vil vite mer om mulighetene med Invisacook og Invisacharge.

title

Kontakt Nerostein

input field

Mark if required true

CONTACT INPUT BOX

Mark if requiredtrue

CHECKBOXES

Jeg er interessert i: *

Mark if requiredtrue

MESSAGE BOX

Fortell oss hva du vil vite mer om

Mark if required

single button

216


3766
TrueFalsec-442
left -1 TrueFalsec-442
TrueFalsec-442
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220607144622749.jpg #FFFFFF
Les også