115
Foto: Consentino

Tre viktige kjøkkentrender i 2024

Bærekraft, naturlige materialer og elegant oppbevaring blir viktig

For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

23. februar 2024
For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

23. februar 2024
Foto: Consentino
Foto: Consentino
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20240223130927787.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20240223130927787.jpg?maxwidth=900
Foto: Consentino
Foto: Consentino
0

Bærekraft fortsetter å dominere

På samme måte som i fjor, fortsetter bærekraft å være en helt sentral trend og et viktig utgangspunkt for alle som skal ha nytt kjøkken. Det betyr i hovedsak to ting:

  • Bruk og kast-mentaliteten er på vei ut, og i stedet legges det vekt på å velge materialer som varer i lang tid.
  • Flere og flere velger naturlige og ekte materialer, slik som treverk og naturstein.

Dette henger selvsagt sammen med den stadig økende bevisstheten rundt miljø og utslipp. I stedet for å velge materialer og løsninger som må byttes ut eller blir slitt i løpet av noen år, velger vi heller produkter som er ment for å vare lenger og som lar seg vedlikeholde. Mange synes dessuten at slitasjen på naturmaterialer som tre gir en flott patina over tid.

Kombinasjoner gir en personlig og unik stil

Å kombinere ulike materialer kan gi spennende kontraster. En kjøkkeninnredning i lyst tre kan eksempelvis kombineres med innslag av rustfritt stål eller naturstein. Grønne planter, myke tekstiler og kunst på veggen eller i hyllene kan med fordel også brukes på kjøkkenet da det tilfører liv og skaper en mer personlig atmosfære. La kjøkkenet reflektere hvem som bor i huset, akkurat som du ville gjort med stua.

Smarte og elegante oppbevaringsløsninger

I takt med at kjøkkenet har blitt et viktigere sosialt rom og ikke bare er et sted der maten tilberedes og spises, endres behovene og ønskene knyttet til funksjon og løsninger. Oppbevaring har selvsagt alltid vært viktig på et kjøkken, men for 2024 trer de elegante og smarte løsninger mer frem i lyset. På sett og vi kan vi si at oppbevaringsløsningene på kjøkkenet blir mer like de vi tradisjonelt har hatt i stua.

Det finnes mange spennende oppbevaringsløsninger fra ulike kjøkkenleverandører. Ett eksempel er skyvedører, men også vitrineskap og vitrinedører ser ut til å bli populært i 2024.

Naturstein vinner terreng

Benkeplater i naturstein har vært ansett som et eksklusivt og holdbart benkeplatemateriale, og i takt med økt miljø- og klimabevissthet er det enda flere som får øynene opp for fordelene med naturstein. Bruksområdene utvides også, og flere bruker eksempelvis stein som backsplash mellom benkeplate og overskap. Et annet bruksområde er å knekke benkeplaten på kjøkkenøya over den ene enden og la den gå helt ned til gulvet.

2024 ser ellers ut til å være året for steinbenkeplater med store mønstre. Stormønstrede benkeplater er både et blikkfang og forsterker følelsen av å ta naturen med seg inn. Både Marmor, granitt, komposittstein, keramikk og kvartsitt er gode valg dersom du ønsker en benkeplate med store mønstre. Sjekk Nerosteins utvalg av benkeplater i stein her.

title

Kontakt Nerostein

input field

Mark if required true

CONTACT INPUT BOX

Mark if requiredtrue

CHECKBOXES

Jeg er interessert i: *

Mark if requiredtrue

MESSAGE BOX

Fortell oss hva du vil vite mer om

Mark if required

single button

216

formcontent-ul


3696
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220607144622749.jpg #FFFFFF
Les også