115
Foto: Shutterstock

Utnytt plassen på kjøkkenet bedre

Med smarte og effektive oppbevaringsløsninger får du orden og oversikt

For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

31. oktober 2023
For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

30. oktober 2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231030085642172.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231030085642172.jpg?maxwidth=900
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

Mange opplever at skuffer og skap fort blir fulle og uoversiktlige – noe som i høyeste grad også gjelder på kjøkkenet. Velger du de riktige oppbevaringsløsningene, kan du gjøre noe med det.

Smarte, fleksible og effektive oppbevaringsløsninger

Med smarte, fleksible og effektive oppbevaringsløsninger får du mer utnyttelse av plassen du har tilgjengelig. Det er åpenbart mye mer kostnadseffektivt enn å utvide kjøkkenet.

Et naturlig sted å starte for mange, er skuffene. Her kan du gjøre mye ved å skaffe deg noen enkle skuffeinndelinger. Med slike lager du enkelt rom eller soner for ulike typer kjøkkenutstyr og redskap. Det gir bedre oversikt og mer effektiv utnyttelse av plassen. Skuffeinndelinger finnes både som ferdig innlegg og i form av skillevegger du kan plassere etter eget ønske.

Et annet smart tips, er å gå til innkjøp av innvendige skuffer. Det vil si at du skjuler en skuff bak skuffe- eller skapfronten, som kan trekkes ut når skap- eller skuffefronten er åpnet. De er forholdsvis grunne, men passer perfekt til oppbevaring av mindre ting som krydder, bestikk, kniver og liknende.

Utnytt hjørnet bedre

I et hjørneskap er det mye plass, men plassen blir ofte ikke utnyttet på en god måte da det kan være vanskelig å komme til. Derfor ender mange med å montere en tradisjonell karusell for oppbevaring av gryter og panner i hjørneskapet. Det funker selvsagt helt fint, men det er ikke alltid særlig effektivt.

Da bør du heller vurdere hjørneskuffer som gjør at du kan dra ut hele hjørnet. På den måten får du god oversikt ovenfra, og med flere skuffer kan du skille ting fra hverandre på en god måte. Så kan du heller flytte gryter og panner til et mindre skap der du monterer en uttrekkbar innredning. Her finnes det mange muligheter hos ulike kjøkkenleverandører. Uttrekkbar innredning kan også vurderes i andre skap.

Det er plass i sokkelen

På de fleste kjøkken består sokkelområdet, altså plassen under benkeskapene, bare av tomrom og luft. Det trenger ikke å være tilfelle. Mange kjøkkenleverandører tilbyr nemlig sokkelskuffer som lar deg utnytte dette tomrommet. Slike skuffer er nødvendigvis ganske lave, men kan utgjøre mye oppbevaringsplass til flate gjenstander som stekebrett, fat og liknende.

I tillegg til det vi har allerede har nevnt, finnes det en lang rekke andre muligheter. En del oppbevaringsløsninger og funksjoner er universelle og kan brukes i de fleste kjøkken, mens andre er utviklet og tilpasset spesifikke kjøkken. Derfor anbefaler vi deg å sjekke hvilke muligheter som finnes for akkurat ditt kjøkken.

title

Kontakt Nerostein

input field

Mark if required true

CONTACT INPUT BOX

Mark if requiredtrue

CHECKBOXES

Jeg er interessert i: *

Mark if requiredtrue

MESSAGE BOX

Fortell oss hva du vil vite mer om

Mark if required

single button

216


3555
TrueFalsec-442
left -1 TrueFalsec-442
TrueFalsec-442
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220607144622749.jpg #FFFFFF
Les også