115
Foto: Shutterstock

Enkle grep som gir deg følelsen av nytt kjøkken

Du får mye igjen for å gjøre noe med frontene og benkeplaten

For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

31. oktober 2023
For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

11. oktober 2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231030092041564.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231030092041564.jpg?maxwidth=900
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

Å pusse opp kjøkkenet kan bli en kostbar affære, men det finnes heldigvis muligheter som gir deg følelsen av et nytt kjøkken uten å betale i dyre dommer. Du kan nemlig gi nytt liv til det gamle kjøkkenet ditt med noen enkle og forholdsvis rimelige tiltak. I tillegg til å være bra for økonomien, er tiltak som forlenger levetiden på et eksisterende kjøkken bra for miljøet.

Gjør noe med frontene

Skap- og skuffefronter er noe av det mest synlige på et kjøkken, og dersom du gjør forandringer på dem vil det påvirke hele kjøkkenets utseende og fremtoning. Du kan enten male frontene i en ny farge eller bytte dem ut med helt nye. Maling er det rimeligste alternativet, men å bytte dem ut gir deg litt mer valgfrihet når det kommer til design.

Hvorvidt det er mulig å få tak i nye fronter, avhenger først og fremst av hvor gammelt kjøkkenet er. Over tid gjør kjøkkenleverandørene gjerne endringer i størrelse, innfestingspunkter for hengsler og liknende. Sjekk dette med leverandøren før du setter i gang. Alternativt finnes det aktører som kan lage nye fronter på mål.

Husk at nye knotter og håndtak også kan gi en ny dimensjon til skap- og skuffefrontene. Gjør du i tillegg en innsats med å male veggene i farger som matcher de nye eller oppussede frontene, har du kommet svært lang i å puste nytt liv i kjøkkenet.

Ny benkeplate

Et annet stort og synlig element på kjøkkenet, er benkeplaten. Investerer du i en ny, vil du trolig oppleve at kjøkkenet fremstår på en helt annen måte.

Det finnes en rekke ulike varianter å velge mellom, men et godt valg i alle tilfeller er en benkeplate i stein. Da de lages av flere ulike bergarter med ulike farger og utseende, er det ikke noe problem å finne noe som passer akkurat din kjøkkenstil. Benkeplater i stein passer like godt til tradisjonelle som moderne kjøkken. Blant de mest populære benkeplatene i stein finner vi:

  • Granitt
  • Keramikk
  • Kompositt
  • Marmor

Velger du granitt får du en slitesterk og vedlikeholdsvennlig benkeplate, men husk at den bør impregneres før den tas i bruk og deretter én gang i året. Med keramikk eller kompositt får du benkeplater som har svært lav porøsitet og som nærmest ikke suger til seg fuktighet i det hele tatt. Her er det svært liten risiko for at det etterlates flekker om du søler, samtidig som det er et hygienisk valg da bakterier i liten grad kan sette seg fast i materialene.

Marmor er også et ettertraktet materiale til benkeplater strukturen i steinen gir et helt unikt uttrykk. For at marmoren skal holde seg fin over tid kreves det imidlertid en del vedlikehold i form av impregnering og grovrengjøring ved behov. Marmor absorberer nemlig væsker relativt lett, som betyr at olje og fett fort vil sette flekker. I tillegg er marmor forholdsvis utsatt for riper og misfarging.

Vil du vite mer om hvilke muligheter som finnes, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss i Nerostein. Vi er eksperter på benkeplater i stein og leverer til hele Norge.

title

Kontakt Nerostein

input field

Mark if required true

CONTACT INPUT BOX

Mark if requiredtrue

CHECKBOXES

Jeg er interessert i: *

Mark if requiredtrue

MESSAGE BOX

Fortell oss hva du vil vite mer om

Mark if required

single button

216


3484
TrueFalsec-442
left -1 TrueFalsec-442
TrueFalsec-442
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220607144622749.jpg #FFFFFF
Les også