115
Foto: Shutterstock

Slik måler du når du skal ha ny benkeplate

Det viktigste er å være nøyaktig og å kontrollmåle for å være helt sikker

For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

6. april 2022
For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

6. april 2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220406081126436.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220406081126436.jpg?maxwidth=900
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

Å kjøpe en kvalitetsbenkeplate til kjøkkenet ditt betyr som regel at du skal bruke en god del penger. Da er det avgjørende at du gjør et samvittighetsfullt og nøyaktig arbeid med å måle før du bestiller.

Det er imidlertid viktig at kjøkkenet er ferdig før du starter å måle opp. Det vil si at skapstammer og skrog skal være fastmonterte slik de skal stå når kjøkkenet er ferdig. Eventuelle høyskap som skal stå helt inntil benken må også være på plass før du starter å måle.

Dersom du bytter ut benkeplaten på et eksisterende kjøkken, og du har montert fliser eller en form for plate over kjøkkenbenken, må du dessuten huske å ta hensyn til flisene/platene. Det vil si at du må ta utgangspunkt i veggen bak og ikke måle avstanden mellom de flislagte/platekledte overflatene. Dette henger sammen med at benkeplaten gjerne stikker litt inn under fliser eller plater og at platen kan bli litt for liten dersom du ikke måler fra veggen bak. Hvis det er mulig, kan du gjerne bruke den gamle benkeplaten som mal for å ta målene du trenger til den nye.

Trekk fra en centimeter

Uansett om du har et nytt eller gammelt kjøkken, bør du også trekke bort ca. en centimeter fra målene du har tatt. Hvis du ikke gjør dette vil det kunne bli vanskelig å skyve platen på plass når den skal monteres. For benkeplater i tre er det også viktig at mellomrommet gir platen plass til å bevege seg i takt med endringer i temperatur og luftfuktighet. Dette poenget gjelder ikke for benkeplater i stein. Mellomrommet mellom vegg og plate dekkes senere av en fuge eller bakkantlist.

Et annet viktig poeng er å avdekke om veggene er skjeve eller ikke. Derfor bør du måle flere steder for å være sikker på at du fanger opp eventuelle skjevheter. Det er ikke moro å oppleve at benkeplaten ikke passer inn fordi det er smalere innerst enn ytterst, eller at du får en stor glippe på den ene siden.

Hvilke hull skal tas?

Dersom du bestiller en benkeplate i stein, er det viktig å huske på at hull og utsparinger til ting som vask, kjøkkenkran og stikkontakter blir gjort på fabrikken før den leveres til deg. Derfor må du ha god kontroll på hva som skal monteres hvor i benkeplaten og at hull/utsparinger blir tatt med riktig størrelse. Er du usikker på hva som kreves, anbefaler vi at du tar kontakt med leverandøren av utstyret som skal monteres for å få de nødvendige avklaringene.

For alle oppmålinger som skal gjøres, anbefaler vi at du dobbeltsjekker målene før du sier deg fornøyd. Det er fort gjort å gjøre feil, med ved å kontrollmåle vil du enkelt avdekke om du har gjort feil eller ikke.

Vi kan hjelpe

Er du usikker på om du klarer å måle riktig, skal du vite at vi i Nerostein kan hjelpe deg med jobben. Ta kontakt med oss, så sender vi en fagperson som har lang erfaring og god kompetanse på alle aspekter rundt måling og montering av benkeplater. Vi er eksperter på benkplater i granitt, marmor, kvartsitt, keramikk og komposittstein. Vi ser frem til å høre fra deg.

Sikre god adkomst

Etter at målene er tatt og bestillingen er gjort, tar vi i Nerostein over for å produsere benkeplaten du drømmer om. Når den er klar til montering setter vi stor pris på om adkomsten til kjøkkenet er ryddet slik at vi kan bære inn platen. Husk at en benkeplate i stein er svært tung og krever at flere personer hjelper til med å bære. Derfor er det viktig å rydde unna saker slik at det blir så enkelt som mulig å komme inn.

title

Kontakt Nerostein

input field

Mark if required true

CONTACT INPUT BOX

Mark if requiredtrue

CHECKBOXES

Jeg er interessert i: *

Mark if requiredtrue

MESSAGE BOX

Fortell oss hva du vil vite mer om

Mark if required

single button

2164103
TrueFalsec-442
left -1 TrueFalsec-442
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220607144622749.jpg #FFFFFF
Les også