115
Foto: Dekton
SWITCH SECTION

De viktige detaljene på benkeplaten

Valg av kantprofiler og avrenningsriller kan utgjøre den store forskjellen

For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

2. juni 2022
For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

2. juni 2022
Foto: Dekton
Foto: Dekton
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220602080942908.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220602080942908.jpg?maxwidth=900
Foto: Dekton
Foto: Dekton
0

Når du skal ha ny benkeplate til kjøkkenet, er sjansen stor for at du først og fremst er opptatt av hva slags materiale den skal være laget i og hvor tykk den skal være. Det er ikke så overraskende, men det er også andre ting du bør ta hensyn til når du gjør valget.

Velg riktig kantprofil

En liten, men viktig detalj er for eksempel valg av kantprofil. Med det mener vi hvordan kanten på fronten av benkeplaten er utformet. Hos Nerostein er det mulig å velge mellom seks ulike kantprofiler, og valgmulighetene spenner fra forholdsvis subtile firkant- og avrundingsprofiler til kraftigere profiler som vannfall.

De mest vanlige profilene er firkantprofiler og de avrundede profilene R3, R5 og R15. Med en firkantprofil får du en klassisk fas som gir et tidløst og klassisk utseende. Denne profilen passer på de aller fleste kjøkken. Avrundede profiler som R5 og R15 gir et mykere uttrykk enn firkantprofilen og er også noe som passer på de fleste kjøkken.

Du bør merke deg at ikke alle kantprofiler er tilgjengelig på alle typer benkeplater. På en 12 mm benkeplate er det eksempelvis kun mulig å velge mellom firkantprofil og avrundet R3-profil. Det henger sammen med at tykkelsen ikke tillater andre typer profiler. Valg av benkeplatemateriale, tykkelse og kantprofiler bør derfor sees i sammenheng. Vil du sjekke ut hvilke muligheter du har, kan du prøve kalkulatoren vår - her oppdateres tilgjengelige kantprofiler automatisk basert på hvilken type benkeplate du velger.

I kalkulatoren vil du også se at enkelte benkeplater har pålimt forkant som valg. Dette er et valg vil tilbyr for plater i tykkelsene 12 og 20 mm. Med en pålimt forkant ser benkeplaten tykkere ut enn den egentlig er. Dersom du velger en 20 mm plate og 30 mm pålimt forkant vil den altså fremstå som en 30 mm tykk benkeplate. På den måten kan du få et mer massivt uttrykk til en lavere pris enn å kjøpe en benkeplate som er 30 mm tykk hele veien. Det betyr også at du sparer en del vekt, noe som kan være en fordel med tanke på belastning på benkeskapene. Pålimt forkant leveres kun med firkantprofil.

Hva med avrenningsriller?

Et annet valg du kan ta, er om du vil ha avrenningsriller eller ikke. Hvis du velger dette, vil vi frese grunne spor i benkeplaten ved siden av vasken. Sporene freses med en helling slik at vann fra oppvask vil renne ned i vasken i stedet for å samle seg på benken. Da sporene er svært grunne, har ikke utfresingen  noen som helst påvirkning på styrken i benkeplaten. Hos Nerostein tilbyr vil avrenningsriller i serier á fem stk. Velger du én serie får du med andre ord 5 riller, og med to serier får du 10 riller.

Vær obs på at benkeplater med avrenningsriller ikke egner seg i kombinasjon med alle typer vasker. For at vannet faktisk skal ha mulighet til å renne bort, må vasken enten være under/opp-montert eller underlimt. Med overmonterte eller planlimte vasker vil ikke vannet renne over kanten på vasken.

PS! Husk at du også må tenke over de viktige hullene i benkeplaten. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen. Vil du lære mer om ulike monteringsmåter for vasker kan du sjekke ut denne artikkelen.


Ta kontakt med Nerostein i dag dersom du vil vite mer om hvilke muligheter som finnes innen kantprofiler, avrenningsriller eller andre ting knyttet til benkeplater. Vi er eksperter på benkeplater stein og ser frem til å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha.

title

Kontakt Nerostein

input field

Mark if required true

CONTACT INPUT BOX

Mark if requiredtrue

CHECKBOXES

Jeg er interessert i: *

Mark if requiredtrue

MESSAGE BOX

Fortell oss hva du vil vite mer om

Mark if required

single button

216

formcontent-ul4475
TrueFalsec-442
left -1 TrueFalsec-442
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220607144622749.jpg #FFFFFF
Les også