115
Foto: Dekton

Keramikk og kompositt er perfekt til bakveggen på kjøkkenet

Begge materialer gir suveren holdbarhet og motstandsdyktighet overfor flekker og søl

For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

6. april 2022
For Nerostein

Peeter Thaepold

Nerostein

6. april 2022
Foto: Dekton
Foto: Dekton
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220406081612129.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220406081612129.jpg?maxwidth=900
Foto: Dekton
Foto: Dekton
0

For å unngå at vann, andre væsker, slag eller støt gjør skader på veggflaten mellom benkeplaten og overskapene, er det vanlig å kle veggen med et holdbart og hardt materiale som tåler litt påkjenning. Tradisjonelt har det vært veldig vanlig å bruke fliser til dette, men i dagens marked finnes det også andre muligheter du bør se nærmere på.

De siste årene har vi blant annet sett en trend i retning av å velge samme material på benkeplaten og arealet over benken. Det bidrar til å gi en helhet og sammenheng i rommet, og oppleves som om benkeplaten fortsetter oppover veggen. I og med at både komposittmaterialer og keramikk øker i popularitet på benkeplater, er også disse materialene noe som bør vurderes til veggen over benkeplaten. Det er flere grunner til at disse materialene egner seg til denne typen bruk.

Tynne og svært holdbare

For det første leveres de i tykkelser helt ned i 12 mm, noe som gjør dem godt egnet til montering på vegg. Både kompositt og keramikk har dessuten egenskaper som gjør dem svært holdbare og motstandsdyktige overfor søl og sprut av ulik art. Begge typer materiale er ikke-absorberende og suger derfor ikke til seg fuktighet. Det betyr at det er minimal risiko for at det oppstår flekker dersom du søler noe på bakveggen de er montert på. Det samme gjelder selvsagt dersom du har en benkeplate i kompositt eller keramikk.

Når det gjelder renhold, holder det som regel å bruke en fuktig klut for å rengjøre begge typer materialer. For kompositt kan det imidlertid lønne seg å bruke rengjøringsmidler spesielt beregnet på dette materialet da det det gir platen litt ekstra glans. Pass imidlertid på at du aldri bruker skuremidler når du rengjør overflater av kompositt.

Er du ute etter et marmorliknende uttrykk på veggen mellom benk og overskap, er for øvrig keramikk et godt valg da en del typer keramikk er svært lik marmor i utseende.

Kombinasjoner er mulig

Det er ikke sikkert du vil ha samme materialet på benkeplaten og hele bakveggen. En del vil eksempelvis ha finerte plater eller en form for tapet på bakveggen. For å få beskyttelse mot vannsprut og søl er det da mulig å bruke en 10 til 20 cm høy plate i samme materiale som benkeplaten nederst på veggen.  Det gir fremdeles en fin sammenheng mellom benk og vegg, samtidig som du får muligheten til å bruke andre materialer. Med finerte plater kan du eksempelvis lage en match mot kjøkkeninnredningen.

Andre typer kombinasjoner er også mulige. Bak platetoppen blir det som regel en del sprut fra matlagingen og ved vasken er det ikke helt uvanlig at det spruter en del vann. Da er det mulig å velge keramikk eller komposittstein i akkurat disse sonene, men bruke andre materialer på de mindre utsatte delene av bakveggen. På den måten ivaretar du både behovet for beskyttelse og gir mer liv til kjøkkenet ved å kombinere ulike materialer.

Vil du vite mer om hvilke muligheter som finnes, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss i Nerostein. Vi er eksperter på benkeplater i materialer som granitt, marmor, keramikk, kompositt og terrazzo og leverer til hele Norge.

title

Kontakt Nerostein

input field

Mark if required true

CONTACT INPUT BOX

Mark if requiredtrue

CHECKBOXES

Jeg er interessert i: *

Mark if requiredtrue

MESSAGE BOX

Fortell oss hva du vil vite mer om

Mark if required

single button

216

formcontent-ul4102
TrueFalsec-442
left -1 TrueFalsec-442
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220607144622749.jpg #FFFFFF
Les også